termini, cene in koordinacija:
Tamara 031 737 043
(ob delavnikih od 12 - 13h)

drugo:
Marko 041 662 484
(ob delavnikih od 10 - 16h)

spletna prijavnica

Ishmech - mesečne delavnice

3-urne tematske delavnice v Ljubljani

Pridružite se nam na zanimivih tematskih delavnicah s Kristino De Ventus. Ob petkih enkrat na mesec, od 18.00 - 21.00.

IZPLEŠI SE!

sobota 29.9. 10 - 16.00h - v sklopu Avanture Bindu

Glasba, gibanje – Ishmech je ljubljenje med glasbo in eksistenco

5. 10. ob 18.00

Glasba je v nas, okoli nas, v vsem kar obstaja. Glasbo zares slišimo, ko smo prazni, pretočni. Od našega stanja v danem trenutku smo ali nismo pripravljeni sprejemati.

Letošnje leto smo namenili razumevanju, da vse kar kreiramo, kreiramo sami. Na letošnjih delavnicah smo razumeli, da ker se ne poznamo, mislimo, da smo mi naše telo, čustva ali misli. Razumeli  smo, da naše življenje vodijo v veliki meri negativne misli in strah, da bi živeli in se izrazili. Opazovali smo in se tudi naučili ustaviti tovrsten tok misli in čustev. Dokler ne razumemo, da nam je življenje dano, da ga živimo, da smo kreacija, dokler nismo zavestni obstoja, življenja v nas in okoli nas  in življenja okoli sebe, se nič ne zgodi. Zavestna odločitev, da se odpremo zvokom v nas in okoli nas, nam daje čisto, jasno smer. Imamo namen. Imeti jasno smer, ki je povezana z namenom, nas odpre in nam da voljo. Ali si upamo živeti? Smisel življenja je, da ga živimo. Gibanje, glasba in metode, ki nas peljejo v stabilnost, ki je znotraj nas, nam odprejo nova vrata, pričnemo zaupati življenju. Obstaja glas znotraj nas, ki nas vodi po pravi poti

V življenju se želimo na nekaj nasloniti, da bi imeli občutek, da smo živi in da ima življenje smisel. A življenje ni takšno - je prisotnost iz trenutka v trenutek. V nas je seme, potencial, ki ima naravni program v sebi, da se izrazi skozi gibaje, delovanje, oddaja vonj, zvok, barvo. Iz semena zraste cvet, ki je denimo rdeče barve – vrtnica. Diši. Je čisti izraz življenja. Ali ima smisel spraševati, zakaj je vrtnica rdeče barve? Tako je

Namen delavnice je, da se prepustimo kateremukoli zvoku, ga sprejmemo, da se zlije v naše telo in da živimo, izrazimo zvok skozi gibanje. Tudi mirovanje je gibanje, saj je v nas venomer gibanje.

Prvi del bomo namenili odpiranju medenice. Medenico, ki je sproščena, čutimo kot nekaj zelo mehkega, okroglega. Osnovi okroglega je omogočeno vse gibanje, ki ga telo lahko izvede. Čuti se vibracija, ki se dogaja sama od sebe. Enostavno zavest telesa, ki točno ve kako, kdaj, kaj mora narediti, brez vpletanja naših misli. Ker je okrogla, se lahko giblje v vse smeri. Je skleda, je izvor vibracije. Medenica povezuje zgornji del telesa z vrhom glave, ki se odpira v nebo, in spodnji del telesa – podplate, ki se stikajo z zemljo. Če smo medenice zavestni, lahko razumemo, da povezuje vse elemente: zrak, vodo, ogenj in zemljo.

KDAJ: petek, 5. 10. od 18.00 - 21.00

KJE: Ljubljana, Cesta na Brdo 85, Parinama center

CENA: 35 eur
           22 eur za udeležence Bindu kontinuiranih delavnic: Ishmech, redne skupine, Vrtavka, Vrtinec, meditacija kundalini

PRIJAVE: Na delavnico se prijavite z izpolnjeno spletno prijavnico vsaj 7 dni pred razpisanim terminom. Prijavo potrdite z vplačilom kotizacije.

Ko pošljete spletno prijavnico, čez nekaj sekund dobite v vaš e-poštni predal avtomatsko generirano  sporočilo. Če ga ne dobite, poglejte v 'spam/nezaželeno/junk/vsiljeno' pošto. Če ga nimate, prijavnica ni bila pravilno izpolnjena.

Podatki za nakazilo:

BINDU, DRUŠTVO ZA OSEBNOSTNI RAZVOJ IN PROUČEVANJE STARIH TRADICIJ, KULTUR IN ZNANJ
Vrhpolje pri Moravčah 63
1251 Moravče
št. TRR: SI56 0230 0009 0981 553
Namen nakazila: ISHMECH 2

POTREBŠČINE: Plesali bomo bosi ali v nogavicah. Potrebujete udobna oblačila za prostočasne dejavnosti. Po srečanju se je možno oprhati.

INFORMACIJE: info@drustvo-bindu.si
o terminih, cenah, in koordinaciji:
Tamara 031 737 043 (ob delavnikih od 12 - 13h)
drugo:
Marko 041 662 484 (ob delavnikih od 10 - 16h)

ZA KOGA:
Delavnica ne pogojuje predznanja ali predhodne udeležbe. Primerna je tako za začetnike kot tudi udeležence, ki ste se podobne delavnice že udeležili.

- za udeležence začetnih in nadaljevalnih skupin
- za vas, ki vam redni tedenski termini ne ustrezajo ali pa vam je Ljubljana med tednom predaleč
- za vas, ki bi se želeli hitreje vključiti v nadaljevalne skupine
- za vas, ki še ne obiskujete rednih terminov, pa bi si želeli priključiti se v katero od obstoječih skupin
-za vas, ki boste želeli svoja doživetja in spoznanja utrditi, poglobiti, stabilizirati na 7-dnevnem poletnem kampu Ishmech.
- za prijatelje, znance, sosede, sorodnike, ki bi jim priporočili metodo Ishmech
- delavnico lahko tudi podarite kot darilni bon

Ker delavnice izvajamo tudi na osnovi povpraševanja ali za zaključene skupine, nam sporočite vaše morebitne želje, predloge lokacij za izvedbo. Za izvedbo delavnice je potrebno vsaj 10 udeležencev.

Več o Ishmechu

Članki o Ishmechu