termini, cene in koordinacija:
Ksenija 040 650 665
(ob delavnikih od 13 - 15h)

drugo:
Marko 041 662 484
(ob delavnikih od 10 - 16h)

spletna prijavnica

Ishmech - mesečne delavnice

3-urne tematske delavnice v Ljubljani

Pridružite se nam na zanimivih tematskih delavnicah s Kristino De Ventus. Ob petkih enkrat na mesec, od 18.00 - 21.00.

Življenska sila

Kako hraniti in pognati življenjsko silo

8. 3. ob 18.00 (naslednji termin je 5.4. ob 18h)

Izčrpani smo, ker nimamo znanja o tem, kako vzdrževati življenjsko energijo. Človek je bio-energetsko bitje. Tako kot se mora polniti baterija, se mora polniti tudi človek.  Človek je bitje, ki energijo lahko hrani in polni. Prva in najpomembnejša hrana za človeka je zrak. Brez prave temperature v človeku se poruši ravnovesje. Brez gibanja ni življenja. Ker je vse, kar živi, gibanje.

Človek je bio – energetsko bitje. Skozi nas se pretaka energija. Stara znanja govorijo o pomembnosti kroženja življenjske energije/sile skozi naše telo. V nekaj naslednjih delavnicah Ishmecha bomo skozi metode gibanja v povezavi z dihanjem opazovali, kaj je tista sila (energija), ki teče skozi nas. Več pozornosti bomo usmerili na trebušno votlino, ki jo delimo na tri dele: spodnji, srednji in zgornji del. Da bi prebavni trakt, organi in vse tekočine delovale v sozvočju, je odvisno od našega stanja. Zaradi načina življenja se človek izčrpa do tolikšne mere, da je njegova baterija prazna. Toplota, zrak ki ga dihamo, je prva pomembna hrana za človeka. Brez vetra, ki požene toploto po telesu, ni gibanja in zato življenjska energija ne teče. Trije dejavniki, ki so izjemnega pomena, so torej: toplota, zrak – dihanje (veter) in gibanje.

V abdominalnem delu lahko hranimo energijo. Na delavnici bomo skozi zelo enostavne metode spoznavali, kaj v nas ovira, da naša življenjska energija ne teče svobodno. Glavni dejavniki so seveda blokade, nastale kot posledica nepravilnega načina življenja.

Zunanji dejavniki, ki vstopajo v nas iz okolice, nedvomno vplivajo na človeka. Prijetni vplivi prijetno vplivajo na telo in obratno - neprijetni vplivi neprijetno vplivajo na telo. Negativna reakcija na okolico, ki se zgodi v nas, so negativna čustva (jeza, ljubosumje, sovraštvo), ki izkrivijo naravno gibanje življenjske energije in svojo negativno vibracijo odtisnejo na jetrih, ali na primer ledvicah, kjer se shranjuje naš strah. Zato stara znanja poudarjajo, da je prvi korak lepega vedenja lepo vedenje do sebe. Če torej gojimo negativne emocije, kot na primer sovraštvo, to ni pravi odnos do nas samih.

Kako z gibanjem, usklajenim s pravilnim dihanjem, odpraviti tovrstne negativne emocije, kako vsakodnevno napolniti oziroma pognati življenjsko energijo po telesu, bomo na delavnici opazovali skozi različne metode. Morda ne bo lahko pogledati vase in ugotoviti vzroke takšnih negativnih stanj, a to je prvi korak k osvoboditvi življenjske sile. Naše reakcije vplivajo na okolico. Zato bodimo pogumni in se zazrimo vase, poglejmo, kako mi sami vplivamo na okolico.

Kristina De Ventus

KDAJ: petek, 1. 2. od 18.00 - 21.00

KJE: Ljubljana, Cesta na Brdo 85, Parinama center

CENA: 35 eur
           22 eur za udeležence Bindu kontinuiranih delavnic v aktualni sezoni 2018-19: Ishmech redne skupine, Vrtavka, Vrtinec, 3-mesečna meditacija

PRIJAVE: Na delavnico se prijavite z izpolnjeno spletno prijavnico vsaj 7 dni pred razpisanim terminom. Prijavo potrdite z vplačilom kotizacije.

Ko pošljete spletno prijavnico, čez nekaj sekund dobite v vaš e-poštni predal avtomatsko generirano  sporočilo. Če ga ne dobite, poglejte v 'spam/nezaželeno/junk/vsiljeno' pošto. Če ga nimate, prijavnica ni bila pravilno izpolnjena.

Podatki za nakazilo:

BINDU, DRUŠTVO ZA OSEBNOSTNI RAZVOJ IN PROUČEVANJE STARIH TRADICIJ, KULTUR IN ZNANJ
Vrhpolje pri Moravčah 63
1251 Moravče
št. TRR: SI56 0230 0009 0981 553
Namen nakazila: ISHMECH 2

POTREBŠČINE: Plesali bomo bosi ali v nogavicah. Potrebujete udobna oblačila za prostočasne dejavnosti. Po srečanju se je možno oprhati.

INFORMACIJE: info@drustvo-bindu.si
o terminih, cenah, in koordinaciji:
Ksenija 040 650 665 (ob delavnikih od 13 - 15h)
drugo:
Marko 041 662 484 (ob delavnikih od 10 - 16h)

ZA KOGA:
Delavnica ne pogojuje predznanja ali predhodne udeležbe. Primerna je tako za začetnike kot tudi udeležence, ki ste se podobne delavnice že udeležili.

- za udeležence začetnih in nadaljevalnih skupin
- za vas, ki vam redni tedenski termini ne ustrezajo ali pa vam je Ljubljana med tednom predaleč
- za vas, ki bi se želeli hitreje vključiti v nadaljevalne skupine
- za vas, ki še ne obiskujete rednih terminov, pa bi si želeli priključiti se v katero od obstoječih skupin
-za vas, ki boste želeli svoja doživetja in spoznanja utrditi, poglobiti, stabilizirati na 7-dnevnem poletnem kampu Ishmech.
- za prijatelje, znance, sosede, sorodnike, ki bi jim priporočili metodo Ishmech
- delavnico lahko tudi podarite kot darilni bon

Ker delavnice izvajamo tudi na osnovi povpraševanja ali za zaključene skupine, nam sporočite vaše morebitne želje, predloge lokacij za izvedbo. Za izvedbo delavnice je potrebno vsaj 10 udeležencev.

Več o Ishmechu

Članki o Ishmechu