bindu header image

Društvo za osebnostni razvoj in proučevanje starih tradicij, kultur in znanj

slika

INFO

Marko 041 662 484
(ob delavnikih od 10 - 16h)

info@drustvo-bindu.si

Galerija
facebook stran

Copyright Bindu

ŽENSKI KROGI - ZGODBA O LJUBEZNI

Ljubezen je boleča

Ljubezen je boleča, ker ustvarja pot za blagoslov. Ljubezen je boleča, ker transformira. Ljubezen je mutacija. Vsaka transformacija mora biti boleča, saj staro odhaja, da naredi prostor za novo. Staro je nekaj gotovega, varnega, novo pa je povsem neznano. Zaplavale boste v neznanem oceanu. Ob zapuščanju starega, udobnega sveta, se pojavi strah, rodi se bolečina. Ista bolečina, ki jo začuti otrok ob rojstvu, ista bolečina, ki jo začuti ptica, ko prvikrat poskusi poleteti iz gnezda.

Transformacija je premik od sebe proti ne-sebi. Ekstaza ni mogoča, če ne doživimo agonije. Če želimo, da zlato postane popolnoma čisto, mora v ogenj. Ljubezen je ogenj.

Zaradi bolečine ljubezni milijoni ljudi živijo brez ljubezni. Prav tako trpijo, vendar je njihovo trpljenje zaman. Trpeti v ljubezni ne pomeni trpeti zaman. Trpljenje v ljubezni je kreativno, saj vas ponese v višje nivoje zavesti.

Ljubezen je osnova samozaupanja. Človek, ki drugega ni spoznal skozi globoko ljubezen, skozi intenzivno strast, skozi popolno ekstazo, ne bo mogel prepoznati sebe, saj ne bo imel ogledala, v katerem bi videl lastni odsev.

Odnos je ogledalo. Čistejša ko je ljubezen, večja in boljša je in čistejše je tudi ogledalo. Ljubezen na nekem višjem nivoju zahteva, da se odprete. Višja ljubezen zahteva vašo ranljivost. Odvreči morate svoj zaščitni oklep, in to je boleče. Zaman je biti nenehno na preži. Sprostiti morate um, ki nenehno preračunava. Prevzeti morate rizik. Refleksija vas samih, ki jo boste našle v drugem, je lahko pretresljiva. Vendar imate izbiro: lahko se izognete ogledalu, vendar s tem ne boste postale lepše. Z izogibanjem situaciji tudi odrasle ne boste. Sprejeti morate izziv.

Ljubezen je svobodno nebo. Biti v ljubezni pomeni leteti na krilih. Ljubezen je izkušnja o tem, kaj pomeni biti usklajen z nečim, kar ni vaš ego. Ljubezen je lekcija, kako biti v sozvočju z žensko.

Ljubezen ustvarja težave. Lahko se jim izognete tako, da zanemarite ljubezen. Vendar če se z njimi soočimo, jih lahko ozavestimo in razumemo. Ko jih preživimo, jih pustimo ob strani. Kajti ljubezen je edina prava stvar, vredna vsakega dejanja. Če se ne podamo v ljubezen, postanemo palica, s katero tepemo sebe. Življenje potem ni reka, ki teče proti oceanu. Postane mlakuža, ki bo kmalu polna mulja. Če hočemo, da bo čista, moramo nenehno leteti. Kajti reka ostaja čista prav zato, ker neprestano teče. Zato naj boli, da bomo enkrat odrasle. Vstopimo v bolečino, dovolimo si trpljenje zaradi ljubezni, kajti skozi trpljenje se bo porodila ekstaza. Pojavil se bo okus po ljubezni. Iz temne noči bo posijalo prečudovito sonce. Kajti le iz temne noči lahko Sonce spet vzide. Izginila bo le iluzija. Le z izginotjem iluzije lahko spoznamo žensko in vstopimo skozi vrata ljubezni. To spoznanje nas popelje do vrhunca sreče.

delavnice
ishmech
rebirthing
vrtenje
ples po ognju
dinamična meditacija
poletni kampi 2019
intenziv razsvetljenja
kundalini meditacija
odnosi
ženski krogi
izziv - riziko
šamanska savna

o društvu

slika

Spoštovana obiskovalka, spoštovani obiskovalec spletne strani društva Bindu. Naša spletna stran uporablja spletne piškotke, ki hranijo vaše prednostne izbire in druge informacije ter spremljajo obiskanost spletne strani, vse z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.

Več o piškotkih