bindu header image

Društvo za osebnostni razvoj in proučevanje starih tradicij, kultur in znanj

slika

INFO

termini, cene in koordinacija:
Ksenija 040 650 665
(ob delavnikih od 13 - 15h)

drugo:
Marko 041 662 484
(ob delavnikih od 10 - 16h)

info@drustvo-bindu.si

Galerija
facebook stran

Copyright Bindu

KUNDALINI

poletni kamp odpiranja energetskega centra kundalini 

Skozi človekovo telo teče os – hrbtenica. Vzdolž te osi teče več vibracijskih središč. Eno pa je najpomembnejše, saj je sam izvor življenja oziroma energije kundalini. Je prvotni zvok življenja, ki nam odpira pot do ocena univerzuma, čiste zavesti. Ko skozi našo hrbtenico odzvanja ta prvotni čisti zvok, pričnemo zares živeti.

Pri večini ljudi sta zaradi načina življenja ta center uspavan, ker nam nihče ni pokazal, kako ga aktivirati in uporabljati. Najbolj razširjena tehnika za prebuditev te energije je aktivna kundalini meditacija.

 

Osnovni princip delovanja kundalini energije je ženski princip, torej predaja, nežnost, potrpežljivost, čutnost, ljubezen, vzdrževanje, mir – pasiven princip delovanja. Ko v našem telesu (skozi hrbtenico) svobodno in čisto teče življenjska energija kundalini, se življenje človeka popolnoma spremeni. Kundalini energija kot zvita kača izvorne modrosti življenja čaka dnu hrbtenice, da jo prebudimo. Prebujena čutnost, ki odzvanja po celotni hrbtenici in se kot nežno prasketanje razširi v vsako celico našega telesa, transformira človeka, da postane ranljiv, občutljiv, čuteč, mehak. Bolje vidi, sliši, okuša, vonja in čuti svoj dotik. 

Takrat pričnemo zares dihati svobodno in spoznamo občutek, da obstaja nekaj več kot le mi sami kot individuum, človek, subjekt. Prvič pridemo v stik s čisto, objektivno resnico. Je tako, kot je in nič drugače. 

 

 

Telo se sčasoma samo postavi v pravilno lego, kosti, vretenca hrbtenice se postavijo v pravilno lego, posledično se postavi v pravilno lego celotno okostje, nato mišice. V telesu se vzpostavi ravnovesje desne in leve polovice telesa. Aktivna in pasivna sila pričneta delovati kot eno in sodelujeta med seboj. V meditaciji nas tehnika vodi tako, da nam uravnoveša vitalne tokove in harmonizira celoten organizem. 

 

 

 

Na kampu Kundalini bomo vsak dan izvajali kundalini meditacijo in vse drugo potrebno, da se ta energetski vir trajno odpre. 

Podrobneje o kundalini meditaciji - klikni

 

 

 

Lokacija 
Fotogalerija lokacije / 3D galerija lokacije
Vodja 
Cena in prijava 
Izjave udeležencev 

 

delavnice
ishmech
rebirthing
vrtenje
ples po ognju
dinamična meditacija
poletni kampi 2019
intenziv razsvetljenja
kundalini meditacija
odnosi
ženski krogi
izziv - riziko
šamanska savna

o društvu

slika

Spoštovana obiskovalka, spoštovani obiskovalec spletne strani društva Bindu. Naša spletna stran uporablja spletne piškotke, ki hranijo vaše prednostne izbire in druge informacije ter spremljajo obiskanost spletne strani, vse z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.

Več o piškotkih