bindu header image

Društvo za osebnostni razvoj in proučevanje starih tradicij, kultur in znanj

slika

INFO

termini, cene in koordinacija:
Ksenija 040 650 665
(ob delavnikih od 13 - 15h)

drugo:
Marko 041 662 484
(ob delavnikih od 10 - 16h)

info@drustvo-bindu.si

Galerija
facebook stran

Copyright Bindu

SOČUTNO STARŠEVSTVO & REBIRTHING

 

Na pobudo Janje Urbančič in njenega navdušenja nad dihalno tehniko rebirthing je nastal dogodek NEDELJSKO POPOLDNE Z JANJO IN TADEJO.

KDAJ: nedelja, 13. 5. od 14.00 - 18.00 

 

 Janjo Urbančič lepo predstavi članek Za uspešno vzgojo otrok je nujno ozaveščanje vzorcev staršev. Pravi, da pot do sočutnega starševstva zahteva, da starši spustijo in sprostijo čustvene blokade, ki jih nosijo s seboj. Janja je ustanoviteljica Facebook skupine Sočutno in avtentično starševstvo ter osebna rast, ki šteje 16.500 članov, povezovalka zanimivih ljudi in občasna predavateljica, ki jo ljudje cenijo zaradi njene iskrenosti, praktične naravnanosti ter iskrene želje in truda, da postane boljši človek, mama, partnerica.

Na dogodku se vam bo predstavila s predavanjem iz svoje bogate palete praktičnega znanja o sočutnem starševstvu. 

Sočutno starševstvo je poleg avtoritarne in permisivne vzgoje tretji način starševstva, ki je za marsikaterega starša novost. Sočutnost v besedni zvezi Sočutno starševstvo pomeni, da smo sočutni do otroka in do sebe, da iščemo takšne poti, da smo zadovoljni vsi - otroci in mi kot starši. Eno glavnih načel Sočutnega starševstva je, da morajo starši najprej poskrbeti zase, si vzeti čas zase in za partnerja, da lahko nato dobro poskrbijo za otroka. Več o sočutnem starševstvu in Janjinem delu najdete na tej povezavi, nižje spodaj pa tudi utrinke udeležencev z lanskega dogodka.

 

 Tadeja Kern je izšolana terapevtka dihalne tehnike rebirthing in predsednica društva Bindu, po formalni izobrazbi pa univ. dipl. novinarka in prof. nemškega jezika. Z rebirthingom in drugimi tehnikami za osebnostni razvoj in spodbujanje človekovih potencialov je povezana 17 let, njeno šolanje za rebirthing je trajalo 6 let, individualne in skupinske oblike vodi 10 let. Udeleženci ob njenem vodenju doživljajo veliko podporo in občutek varnosti ter cenijo njeno znanje, modrost in sočutje. 

Rebirthing je intenzivna dihalna tehnika, s katero se osvobajamo zapisov neprijetnih situacij v spominih našega telesa, kot so (ne)zavedne blokade, stres, travme, vzorci, jeza, občutki nemoči, razočaranja, izčrpanosti, nezadovoljstva... S tem se osvobodimo čustvenega naboja do takih dogodkov, kajti slednji je pravzaprav ta, ki je za nas obremenilen. Iz telesa se ob tem tudi sprosti v blokadi nakopičena energija. Ko dogodek predihamo, se nanj ne vračamo več. Več takih dogodkov predihamo, manj jih je v nas in več energije nam ostaja za prijetnejše stvari, za življenje, hkrati pa se krepi in poglablja tudi naš dih, kajti večina odraslih diha preplitko in prešibko. 
 
Ker je to specifična dihalna tehnika, ki lahko sproži močnejše čustvene odzive, v skupinski obliki ni primerna za epileptike, astmatike, nosečnice, odvisnike  od drog in psihiatrično zdravljene.

 

Več o rebirthingu 
Skupinska oblika rebirthinga • Izkušnje udeležencev 

 

NEDELJSKO POPOLDNE Z JANJO IN TADEJO

KDAJ: nedelja, 13. 5. od 14.00 - 18.00 

14.00 - 14.50 • Janja Urbančič, predavanje
15.00 - 17.30 • Tadeja Kern, rebirthing
17.30 - 18.00 • druženje, vprašanja, integracija

KJE: Ljubljana, Cesta na Brdo 85, Parinama center

zemljevid lokacije

Prostori Parinama centra so v velikem poslovnem objektu Esto park. Ko zavijete z glavne ceste (Cesta na Brdo), takoj zavijete desno na parkirišče, peljete do konca objekta (100 m) in tam parkirate. Nato greste levo do drugega skupnega vhoda v stavbo (ožja steklena vrata z nadstreškom). Center Parinama je v prvem nadstropju na desni strani, na koncu hodnika. Povezava LPP je št. 14, smer Vrhovci oz. Bokalce, avtobusna postaja Viško polje. 

CENA: 30,00 eur 

POTREBŠČINE: Pridite v udobnih oblačilih, odsvetujemo majice s kapuco in puli. S seboj prinesite podlogo za ležanje in nekaj za pokrit. Pred delavnico vsaj 3 ure ne jejte.

NAVODILA: 

  • Center Parinama bomo odprli ob 13.30 uri. Udeležence prosimo, da na lokacijo zaradi registracije pridete vsaj 15 minut pred začetkom. 
  • Brezplačnih parkirnih mest je dovolj v neposredni bližini lokacije.
  • V garderobi se lahko preoblečete v udobna oblačila in čista obuvala (zadoščajo že nogavice ali copati, primerni za dvorano, lahko ste tudi bosi), na voljo so tudi tuši.
  • Za delavnico rebirthing, je ključno, da slišite uvodna navodila. Ko se bo delavnica začela, vstop v dvorano ne bo več mogoč. S sabo prinesite podlogo za ležanje in nekaj tanjšega za pokrit

PRIJAVE: Na delavnico se prijavite z izpolnjeno spletno prijavnicoPrijave sprejemamo do zasedenosti prostora.

 Ko pošljete spletno prijavnico, čez nekaj sekund dobite v vaš e-poštni predal avtomatsko generirano  sporočilo. Če ga ne dobite, poglejte v 'spam/nezaželeno/junk/vsiljeno' pošto. Če ga nimate, prijavnica ni bila pravilno izpolnjena.

 Del prijave na dogodek je tudi izpolnjen zdravstveni obrazec za rebirthing. V povratnem sporočilu, ki ga prejmete v vaš e-poštni predal potem, ko ste oddali prijavnico, kliknete na spletno povezavo, obrazec shranite, izpolnite in vrnete na mejl info@drustvo-bindu.si. Če nimate tiskalnika in skenerja, bomo obrazec natisnili mi in vam ga prinesli v podpis. V prvem koraku so bistveni podatki. Hvala. S poslanim zdravstvenim obrazcem si zagotovite mesto na dogodku.

 

Podatki za nakazilo:

BINDU, DRUŠTVO ZA OSEBNOSTNI RAZVOJ IN PROUČEVANJE STARIH TRADICIJ, KULTUR IN ZNANJ
Vrhpolje pri Moravčah 63
1251 Moravče
št. TRR: SI56 0230 0009 0981 553
sklic: 00 03052018 (datum plačila brez pik)
namen nakazila: DELAVNICA 30

INFORMACIJE: janja@socuten.si, Tadeja Kern tadeja@drustvo-bindu.si, 040 423 719

 

IZKUŠNJE UDELEŽENCEV Z ZADNJEGA DOGODKA

 

Ozavestila sem, da s sabo nosim res veliko žalost. Kot ocean solz se mi zdi, in vmes med rebirthingom, proti koncu sem začutila kot, da sem res v nekem morju, okoli sebe sem videla temno modro svetlobo in zdelo se mi je kot da lebdim. Česa takega še res nikoli nisem doživela, pa sem poskusila že kar nekaj tehnik, in dihalnih in meditativnih, in vračanja v prejšnja življenja. Vendar, da bi prvič poskusila nekaj in imela takšno močno izkušnjo se mi pa še ni zgodilo. Vidim pa, da me življenje v zadnjem času skozi različne situacije res vodi v razreševanje te žalosti in vsega kar je še pod njo. Od delavnice naprej si tudi dovolim izjokat te solze, ko jih začutim, jih nič več ne požiram in skrivam. Tako, da že to je zame en dobesedno megalomanski korak. 
Poleg tega mislim, da je bil sobotni rebirthing takšna globoka izkušnja zame tudi zato, ker imaš ti, Janja,  čudovito in neverjetno sposobnost povezati popolne tujce med seboj na način, da se počutimo varne. In to res popolnoma varne. Tisti občutek, ko stopiš v dvorano 50+ ljudi, kjer nikogar ne poznaš osebno pa se vseeno takoj povežeš z njimi. Potem pa ti predavaš in govoriš in se ozračje kar začne mehčati in mehčati in se ustvari ena taka povezovalna energija, da smo tam ena za drugo (in drugega) in da smo v vsem tem skupaj in se sprejemamo in podpiramo. Tega res ne doživiš velikokrat, kaj šele v takšnih velikih skupinah. In tukaj, se mi zdi, da si res ti tisti povezovalni faktor, ki s svojo energijo to narediš. Tako, da HVALA, res iz srca!!!!   

 

Janja, zahvalila bi se za to čudovito izkušnjo. Že nekaj časa delam na sebi, ampak res, rebirthing je nekaj prestav višje. Tvoje predavanje pa itak top.   

 

Janja, vesela sem, da sem se udeležila delavnice. Vse kar sta povedali s Tadejo, se mi je zasidralo v srce, hkrati pa sem še bolj motivirana, da se bom tudi prihodnje trudila v prvi vrsti razumeti samo sebe in tako otrokom “ustvarila” čim boljšo mamo. Mamo, ki jima bo zgled na poti k odraščanju in še naprej.   

 

Glede rebirthinga nisem vedela, kaj naj pričakujem. Podoživela sem obdobje prvih let osnovne šole, ko je mama do mene imela večinoma hladen odnos. V nekem trenutku sem začela res tulit. To, česar nisem mogla na neki drugi terapiji. Tulila sem, ker je bilo vse, kar sem rabila, mamin objem. To, da se ona vede odraslo, da pride do mene, da je starš. In tega nisem dobila ne od enega ne od drugega starša. In ko sem izjokala to bolečino, sem končno dojela... Da te bedarije pripadajo moji mami. Da je ona tista, ki ni zmogla prit do mene. Ki se ni znala obnašat zrelo, kot starš. Da jaz res nisem imela mame. Da moja mala hčerka pa jo ima. To je bil breaking point. Tako pomirjenost sem čutila. Ker sem končno lahko izjokala in pustila za sabo. Prerojena sem, res. Pomirjena, mirna. Potolažena. Lahko pustim za sabo in grem naprej. To včeraj je bil res blagoslov. Zdaj lahko končno začnem živet odnos z mojo hčerko. Bom šla pa še, je še veliko za naredit :) Niti v sanjah si ne bi mislila, da lahko v pol ure toliko naredim. Telo je osvobojeno, duša pa tudi.   

 

Noro. Spremenilo mi je življenje. Predihala sem dve travmatični izkušnji in tam dojela, da moje izkušnje v otroštvu ne rabijo omejevat mojih odnosov s hčerko in sinom. Kar sem prej racionalno itak delala na psihoterapiji... Samo na rebirthingu se je pa telo odzvalo.   

 

Zelo zanimiva izkušnja, zaenkrat bila samo 1x a grem definitivno še. Da bi prav predelala določeno travmo ravno ne morem reči, sem pa doživela nekaj neverjetnega - prvič v življenju sem občutila, da se imam zares rada. Noro, se ne da opisati z besedami!! Tadeja in Janja, iz srca hvala vama!   

 

Delavnica je bila prečudovita, fenomenalna. Niti trenutka mi ni žal, da je bila hči v težko izborjenem varstvu. Bilo je tako posebno, na trenutke čarobno, čustveno, iskreno. Janja že tvoj začetni uvodni nagovor, kako se trudimo biti dobre mame in če se tega sploh zavedamo, me je presunil. Nikoli si nisem mislila, da bom komaj zadrževala solze, hvala ti za tvojo izkušnjo in življenjsko zgodbo. Dala si mi pomemben stavek in lekcijo….«zdaj pa dost,« da tako ustavimo otroke, namesto da bi ustavili sebe. V spominu mi je ostala tvoja jeza na očeta in pisanje kot del terapije ter tvoj preskok s pomočjo rebirthinga…Hvala za stavek, da naj ne pričakujemo, da bodo otroci zdravili naše rane. 

Tudi rebirthing je bil zame nekaj novega, nepričakovanega…med seanso mi je bilo na trenutke tako lepo. Bila sem srečna, v mislih se mi je pojavljala mola doula, za katero sem ji zelo hvaležna, da me je pripeljala do čudovitega poroda. Sprva mi je bilo pa kar hudo, ker sem slišala druge jokati. V mislih sem imela Tadejine besede…nadaljuj dihanje, dokončaj proces. Imela sem zanimiv občutek…v pleksusu sem imela občutek kot, da imam žogico, ki je z dihanjem odplavala stran. 

Rezultati delavnice so se pojavljali še naslednjih nekaj dni. Hči je imela zelo burno reakcijo vpitja…trajalo je 20 minut, da se je pomirila. Nič ji ni bilo prav…V tej situaciji sem imela občutek, da so se čustva mimo mene le oplazila, ostala sem mirna, nič se me ni dotaknilo. Niti ne znam opisat, a tudi hči ni dojela kaj se z mano dogaja. Ko se je pomirila, me je nekajkrat vprašala, če res nisem huda…sem ji razložila, da res nisem huda in da jo razumem, saj imamo vsi kdaj pa kdaj slabe trenutke ter da jo imam ravno tako rada. Po tem pogovoru mi je zaspala v parih minutah in še najbolje je pa to, da sem bila jaz čisto pomirjena (včasih sem se ob tem izbruhu zlomila in včasih tudi jokala). 

Naslednja sprememba se mi je zgodila čez dva dni, ko sem opazila, da spet voham. Čutilo za nos se mi je tako izostrilo, da še zdaj težko dojamem, da se je to res zgodilo.

Peti dan po delavnici sem se zavedala, da sem v službi postala veliko bolj samozavestna, izvajala sem dejavnosti za katere sem do zdaj govorila, da nisem sposobna in si nekako niti nisem upala…no sedaj je to prišlo samo iz mene (dogovarjanje, sprejemanje in podajanje odločitev). 
 
Na svojega otroka gledam skozi druge oči…predvsem se pa zavedam, da mu moram biti odličen mentor. Zavedam se, da do cilja lahko prideš po različnih poteh, katero si bo izbral otrok je njegova odločitev, jaz ga le usmerjam, da bo varno in srečno prispel na cilj. 
 
Rebirthing sem ponovno obiskala čez 6 dni in bom z njim nadaljevala. 
 
Janja in Tadeja iz srca še enkrat hvala za priložnost…spoznati sebe.   

 

 

Kaj je rebirthing?

Kaj je sočutno starševstvo?

Za uspešno vzgojo otrok je nujno ozaveščanje vzorcev staršev

FB skupina Sočutno in avtentično starševstvo ter osebna rast,

FB skupina Rebirthing Breathwork with Tadeja Kern

FB društvo Bindu

 

 

 

delavnice
ishmech
rebirthing
vrtenje
ples po ognju
dinamična meditacija
intenziv razsvetljenja
kundalini meditacija
odnosi
ženski krogi
izziv - riziko
šamanska savna

o društvu

slika

Spoštovana obiskovalka, spoštovani obiskovalec spletne strani društva Bindu. Naša spletna stran uporablja spletne piškotke, ki hranijo vaše prednostne izbire in druge informacije ter spremljajo obiskanost spletne strani, vse z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.

Več o piškotkih